Barátnő és hétvégék – mi lesz a haverokkal?

haverok

Rengeteg kapcsolatban jelent örökös problémát, ha a hétvégét a férfi nem moziban a barátnőjével szeretné tölteni, hanem meg szeretne inni egy-egy korsó sört a haverokkal a meccsnézés közben. Mi a megoldás az örökös vitatkozásra?

Sörözés a haverokkal barátnő nélkül?

Nincs ezzel semmi gond. De ha a barátnőd alap problémája az, hogy miért nem töltötök egymással több időt, akkor beszéld meg a haverokkal, hogy a következő hétvégére őt is meghívod. Ha eddig nem éltél ezzel a lehetőséggel, akkor valószínűleg a barátnőd is meg fog lepődni a hirtelen invitáláson. Ha őszintén, nem dacosan, hanem barátságosan fogalmazod meg a kérést, akkor még az is lehet, hogy elfogadja a meghívást és egy nagyszerű hétvégi program elé néztek.

haverok

A részvétel után, ha a féltékenység volt a kiindító ok a vitára, akkor valószínűleg meg fog nyugodni, hogy nincs oka tartania semmitől, valóban csak a haverokkal való kikapcsolódásról van szó.

Haverok, barátok mindenkinek kellenek

Ezt meg kell értenie a barátnődnek. Minden embernek szüksége van kikapcsolódásra és az egészséges kapcsolat alapja, hogy néha egymástól külön is el kell tölteni némi időt.

Ha a kapcsolat még csak nem régiben kezdődött, akkor is az alapvető bizalmat meg kell adni a másik félnek. Sok kapcsolatban a felek egy előző kapcsolattal vagy egy teljesen más szituációval próbálják összehasonlítani a jelenlegit. „Mert vele mindig ez volt.” – Fogadjátok el, hogy ez már egy teljesen másik kapcsolat egy teljesen más emberrel, akinek teljesen mások a tulajdonságai.

Ne mondj le a haverokról!

Ha felteszik azt a tipikus kérdést, hogy „Én vagy a haverok?”, akkor ne dőlj be neki! Természetesen, ha a lányt valamilyen tényleges sérelem érte, akkor teljesen jogos a felháborodása. De ok nélkül ilyen módon zsarolni a másikat az a lelki terror egyik alapvető eleme, ami hosszútávon könnyedén lehet a kapcsolat gyilkosa is egyben.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*