Megijeszti-e a férfiakat a házasság kérdése?

házasság

A házasság kérdése elsősorban a férfiakon múlik, hiszen ők teszik fel a nőnek a nagy kérdést, hogy hajlandó-e örökké jóban-rosszban kitartani mellette egy házasság keretében?

Mit gondol a tudomány a házasságról?

A férfiak ugyanúgy vágynak a biztonságra, mint a nők. Persze a kutatások ebbe a kérdésbe is rondán belemásztak és tulajdonképpen az egészet biológiai tudomány szerint le lehet vezetni. Érdekességképpen azért megosztom veled.

A kutatók szerint a nőnek mindaddig küzdenie kell a férfiért, ameddig teherbe nem esik. A nő a biztonságra vágyik, meg akarja teremteni magának azt az életformát, amelyben tudja, hogy minden nap nyugodtan hajthatja le a fejét, a gyermekének jó sorsa lesz. A házasságkötés ez egy fajta garanciát nyújt a nő számára, megnyugvást.

A férfiban benne van az ösztön az utód nemzésre. A tudomány szerint! miután a férfinak sikerült a családot alapítania fordul a kocka és a férfi számára elvileg! kevésbé lesz fontos a párkapcsolatban bennmaradni, mint a nőnek. A nő csak ezt követően fog szorosabban kapaszkodni a férfiba, hogy megtarthassa a biztonságérzetet.

házasság

Ez a megállapítás egyébként világszerte elfogadott, egyetemeken tanítják, a kérdés azonban véleményem szerint egy kicsit összetettebb ennél.

Házasság és érzelem

Úgy vélem a felek egymáshoz való ragaszkodása sokkal több biológiai dolgokra visszavezethető tényeknél. Erre egy konkrét példa, hogy számos házasság gyerek tervezés nélkül kötődik és a két fél úgy éli le boldogan egymás mellett az életét, hogy egyszerűen nem akarnak gyereket. Nem azért, mert nem képesek rá vagy nincs lehetőségük rá, egyszerűen nem akarnak. A kapcsolat még sem szűnik meg, a szerelem ugyanúgy él köztük.

Válás és szankciók

Ahogy a világ változik, gyorsul, úgy változnak szokások, a kapcsolatok is. Régebben elképzelhetetlen, elfogadhatatlanok voltak azok a dolgok, amelyek ma már teljesen normálisak. Az emberek kevésbé szankcionálják, különböztetik meg azokat az embereket, akik feladják a házasságukat vagy megcsalják párjukat.

A rossz házasság egyébként feszültségeket is generált a kapcsolatokban, így sokkal több volt az egészségügyi probléma, magasabb volt az öngyilkosságok száma is. Mivel az emberek megvetették volna a feleket, így vagy titokban tartottak szeretőt vagy az életből való menekülés mellett döntöttek.

Úgy gondolom, hogy alapvetően a házasság gondolata legyen szó férfiról vagy nőről, izgatottságot vált ki mindkét fél számára. Ha felek figyelnek egymásra és betartják azokat a dolgokat, amelyek harmóniában tudják tartani a kapcsolatot, akkor a házasság egyik fél számára sem egy ijesztő gondolat lesz, hanem úgy fognak gondolni rá, mint egy képzeletbeli pecsétre, amely a szerelmüket szimbolizálja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*