Munkahely hatása a magánéletre

munkahely

A munkahely az egész életedre befolyással van, hiszen az életed felét gyakorlatilag munkával töltöd. Az, hogy milyen a munkahelyed a magánéletedre is kihat.

A jó munkahely

Ideális munkahely gyakorlatilag aligha létezik. Egy hely, ahol megbecsülnek, megkapod a kellő fizetést, jó a hangulat és azt csinálod, amit szeretsz. Ha ebből kettő megvan, már boldog lehetsz, hiszen a legtöbb ember kevés fizetésért, rossz hangulatban csinál olyat, amit igazából szívből gyűlöl.

A munkahely hatása a magánéletedre

Az a munkahely, ahol a teljes idődet úgy töltöd el, hogy végig azon gondolkodsz, mikor mehetsz már haza, egyértelműen egy idő után ki fog készíteni. Otthon nem mosolyogva fogsz belépni az ajtón és nem lesz kedved olyan dolgokhoz sem, amihez egyébként normális esetben lenne.

A feszültséget muszáj levezetned valamin, így lehetséges, hogy olyasvalakin teszed ezt meg, akit egyébként nem szeretnél megbántani.

munkahely

Az ilyen munkahely kihatással van az egészségedre is. A sok stressz nem csak a kinézetedre lesz hatással, hanem belülről is szépen lassan tönkretesz.

Mit lehet tenni ilyen munkahely esetén?

Próbáld meg feloldani a konfliktusokat. Beszéld meg a problémákat és kínálj rájuk megoldást. Ha a rossz hangulat uralkodik a munkahelyen, az valószínűleg nem csak számodra rossz, hanem másokra is hatással van.

Kérj magasabb fizetést, ha nem jössz ki anyagilag és úgy érzed, hogy kiérdemelted. Kérj segítséget, ha túlterhelnek, próbálj megoldást keresni a problémákra.

Ha ennek ellenére nem sikerül változtatni, akkor ne ragaszkodj a rosszhoz. Természetesen vannak azok a helyzetek, amikor egyszerűen kénytelenek vagyunk egy időre beletörődni a helyzetbe, mert az élet így hozta. Nyilván egyről a kettőre ha nem is vagy képes váltani, a folyamatot meg tudod kezdeni, keresgélni lehet és kell is, hiszen az egészséged a tét. Mi értelme dolgozni, ha közben tönkre teszed magadat és még a szabadidőd is rámegy?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*